Skip to content

PerfICTion wil grootste ICT-bedrijf voor de KMO zijn

May 7th, 2011

27 ICT-bedrijven verenigen zich in één sales, marketing en competentieplatform

Antwerpen / Charleroi / Limburg / Luik / Namen / Oost-Vlaanderen / Vlaams-Brabant / Waals-Brabant / West-Vlaanderen –- 7 april 2011 – 27 Belgische ICT-bedrijven verspreid over het land richten samen perfICTion op. PerfICTion is een netwerk van Belgische ICT-bedrijven die zich samen gaan richten naar de KMO-markt. PerfICTion is uniek. Het koppelt de kracht van het lokale ondernemerschap aan een competentiedatabank van meer dan 250 ICT-specialisten. PerfICTion telt leden in Antwerpen, Charleroi, Limburg, Luik, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en West-Vlaanderen.

Elk lid van perfICTion vormt een uniek aanspreekpunt voor de KMO’s in de buurt of de KMO’s die voor andere reden voor hen kiezen. De partners stellen een oplossing samen voor de betreffende KMO, waarbij ze desgevallend beroep doen op de collega’s van het netwerk voor specifieke competenties. Enkele potentiële elementen van de aangeboden ICT-oplossing zijn hardware (desktops, mobiele apparaten en servers), software (ook ERP, CRM enzoverder), telecom (VoIP etc.), diensten (advies, installatie en onderhoud, maar ook cloud modellen, managed services en virtualisatie), beveiliging (bewakingscamera’s e.a.),

Geen enkel initiatief tot samenwerking binnen de ICT-sector ging ooit zo ver. De leden delen hun cijfers en omzetten per producten- en dienstencategorie. Ze stellen hun competenties ter beschikking van de collega’s-leden. Ze gaan werken met gemeenschappelijke sales-, marketing- en webplatformen. De 65000 geviseerde bedrijven – kmo’s tot 75 werkplekken – worden transparant ‘toebedeeld’ aan de verschillende leden, maar met centraal-gestuurde marketingacties ‘bewerkt’.

Een zwaargewicht aan het hoofd van perfICTion

Het grootste en bovendien lokale ICT-bedrijf voor de KMO zal gerund worden door een zwaargewicht in de sector: Jan De Ville. De Ville was onder meer mede-oprichter van C2000 en leidde ook Dolmen gedurende 5 jaar. De Ville zal het nu reeds uitgebreide netwerk leiden naar verdere groei, organisch en ook via nieuwe leden. Hij zal onder meer een competentiematrix opstellen, en extra competenties aantrekken via de huidige maar ook via nieuwe leden. Ook de bewaking van de kwaliteit, evenals coaching en benchmarking van de leden staat bovenaan zijn prioriteitenlijst.

Grote ICT-bedrijven doen al even grote inspanningen om toegang te krijgen tot de KMO-markt“, becommentarieert Jan De Ville, gloednieuw directeur van perfICTion. “Ze bijten doorgaans in het zand omdat ze nu eenmaal de taal van de KMO niet spreken. Wij doen als netwerk van lokale bedrijven net het omgekeerde. We benutten de kracht van onze lokale verankering en van het ondernemerschap van onze leden, en versterken die met de schaalgrootte van het ganse netwerk. PerfICTion is niet te kloppen als concept. Zoveel is duidelijk“, besluit De Ville.

De kantoren van perfICTion zijn gehuisvest in Rotselaar (bij Leuven), Wingepark 25, 016 200 944, info@perfiction.be, www.perfiction.be. Er zullen vier mensen gebaseerd zijn: de gloednieuwe directeur Jan De Ville, een office manager, een graficus die ook het CRM zal beheren, en iemand die de financiën en boekhouding zal doen.

Wenst u een interview met Jan De Ville, gloednieuw directeur van perfICTion, of met één van de leden, of heeft u specifieke vragen? Gelieve contact op te nemen met Elsie Van Linthout bij Luna: 02 658 02 70, 0475 26 01 03 of elsie@luna.be

Over perfICTion

PerfICTion is het grootste lokale ICT-bedrijf voor de KMO. Het is een netwerk van 27 leden die samen onder de naam perfICTion de b2b-markt bewerken. PerfICTion telt leden in Antwerpen, Charleroi, Limburg, Luik, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en West-Vlaanderen. Elk lid vormt het uniek aanspreekpunt van de KMO-klant, en stelt een oplossing samen met elementen die uit het ganse netwerk kunnen betrokken worden. Het netwerk heeft meer dan 250 ICT-specialisten en in totaal meer dan 350 medewerkers in dienst. Samen realiseren ze meer dan 50 miljoen euro omzet in B2B.